Virusul acesta ne va ajuta, poate, să refacem ţesutul social, armonia dintre generaţii

Filozoful Mihai Şora susţine că a fost emoţionat de faptul că numeroşi copii încearcă să-şi înscrie părinţii şi bunicii pe platforma de vaccinare. Este dovadă că virusul ar putea să refacă armonia din societate, susţine Şora într-un mesaj postat pe Facebook. Filozoful Mihai Şora cosideră că marele câştig al războiului cu virusul SARS CoV-2 este că oamenii redescoperă solidaritatea şi armonia din societate. „Din tot ce citesc despre platforma buclucaşă, ceea ce m-a emoţionat nespus este că mulţi copii îşi înscriu părinţii şi bunicii. Şi mă gândesc că, în toată răutatea lui, virusul acesta ne va ajuta, poate, să refacem ţesutul social, legăturile dintre oameni, solidaritatea şi armonia dintre generaţii. Nu e puţin lucru, mai ales într-o ţară ca a noastră, răvăşită de atâtea vrăjmăşii”, scrie în mesajul de pe Facebook al filozofului Mihai Şora.Mesajul lui Şora este însoţit de o fotografie cu tabloul lui Wassily Ka

Virusul acesta ne va ajuta, poate, să refacem ţesutul social, armonia dintre generaţii

Filozoful Mihai Şora susţine că a fost emoţionat de faptul că numeroşi copii încearcă să-şi înscrie părinţii şi bunicii pe platforma de vaccinare. Este dovadă că virusul ar putea să refacă armonia din societate, susţine Şora într-un mesaj postat pe Facebook.

Mihai Şora: Virusul acesta ne va ajuta, poate, să refacem ţesutul social, armonia dintre generaţii

Filozoful Mihai Şora cosideră că marele câştig al războiului cu virusul SARS CoV-2 este că oamenii redescoperă solidaritatea şi armonia din societate.

„Din tot ce citesc despre platforma buclucaşă, ceea ce m-a emoţionat nespus este că mulţi copii îşi înscriu părinţii şi bunicii. Şi mă gândesc că, în toată răutatea lui, virusul acesta ne va ajuta, poate, să refacem ţesutul social, legăturile dintre oameni, solidaritatea şi armonia dintre generaţii. Nu e puţin lucru, mai ales într-o ţară ca a noastră, răvăşită de atâtea vrăjmăşii”, scrie în mesajul de pe Facebook al filozofului Mihai Şora.

Mesajul lui Şora este însoţit de o fotografie cu tabloul lui Wassily Kandinsky, din 1940. Acesta se numeşte „Albastrul Cerului“, iar filozoful român susţine că nu ştie „culoare mai încântătoare decât albastrul acesta în care palpită toate celelalte culori”.