Ţara europeană cu cea mai mare mortalitate din cauza coronavirusului. Este şi una dintre ţările cu cele mai mari comunităţi de români

Marea Britanie are acum cea mai mare rată a mortalităţii din cauza coronavirusului din lume, scrie Daily Mail. Marea Britanie a înregistrat în medie 935 de decese zilnice în săptămâna încheiată la 17 ianuarie, sau echivalentul a 16,5 decese la milion.Statisticile compilate de platforma de cercetare a Universitatăţii Oxford, Our World in Data, arată că nicio altă ţară nu are în prezent o rată de deces mai mare pe cap de locuitor.Marea Britanie a depăşit Republica Cehă, care se afla în fruntea clasamentului din 11 ianuarie, cu o rată a mortalităţii de 16,3. Statisticile publicate în weekend şi în ziua de luni în Marea Britanie tind să fie mai mici din cauza unui decalaj de raportare, ceea ce înseamnă că rata de deces a populaţiei ar putea creşte şi mai mult pe parcursul săptămânii.Cu toate acestea, există semne că această criză începe să încetinească datorită celui de-al treilea blocaj naţional. Numărul de noi inf

Ţara europeană cu cea mai mare mortalitate din cauza coronavirusului. Este şi una dintre ţările cu cele mai mari comunităţi de români
Ţara europeană cu cea mai mare mortalitate din cauza coronavirusului. Este şi una dintre ţările cu cele mai mari comunităţi de români

Marea Britanie are acum cea mai mare rată a mortalităţii din cauza coronavirusului din lume, scrie Daily Mail. Marea Britanie a înregistrat în medie 935 de decese zilnice în săptămâna încheiată la 17 ianuarie, sau echivalentul a 16,5 decese la milion.

Statisticile compilate de platforma de cercetare a Universitatăţii Oxford, Our World in Data, arată că nicio altă ţară nu are în prezent o rată de deces mai mare pe cap de locuitor.

Marea Britanie a depăşit Republica Cehă, care se afla în fruntea clasamentului din 11 ianuarie, cu o rată a mortalităţii de 16,3.

Statisticile publicate în weekend şi în ziua de luni în Marea Britanie tind să fie mai mici din cauza unui decalaj de raportare, ceea ce înseamnă că rata de deces a populaţiei ar putea creşte şi mai mult pe parcursul săptămânii.

Cu toate acestea, există semne că această criză începe să încetinească datorită celui de-al treilea blocaj naţional. Numărul de noi infectări au scăzut cu o cincime în şapte zile şi se aşteaptă ca şi rata deceselor să intre pe o pantă descendentă în următoarele săptămâni.

Alături de Marea Britanie şi Cehia se află Portugalia, cu o rată de deces de 14,82 la milion, Slovacia (14,55) şi Lituania (13,01). Panama este singura ţară din top 10 din afara Europei.

Europa continentală a devenit epicentrul pandemiei din octombrie anul trecut, reprezentând aproximativ o treime din decesele înregistrate la nivel mondial.