Ţara care intră în cea mai gravă recesiune din toate timpurile din cauza pandemiei de Covid

Economia Singapore s-a contractat cu 5,8% în 2020, comparativ cu anul precedent, conform Ministerului Comerţului şi Industriei, citat de CNBC. Rezultatul este mai bun decât prognoza oficială care anticipa o contracţie anuală între 6% şi 6,5%, dar este în acelaşi timp cea mai gravă recesiune pe care economia a traversat-o. În ultimul trimestru al anului trecut, economia din Singapore a scăzut cu 3,8% comparativ cu anul pecedent, o îmbunătăţire faţă de contracţia revizuită de 5,6% de la an la an în trimestrul trei, a spus ministerul.Economia din Singapore, dependentă de comerţ, a fost lovită de o scădere a activităţii anul trecut, deoarece ţările au impus la nivel măsuri de blocare pentru a încetini răspândirea Covid-19.Conform estimărilor oficiale, industriile producătoare de mărfuri au crescut cu 3,3% comparativ cu anul precedent, producţia crescînd cu 9,5% de la an la an; sectorul construcţiilor a înregistrat a

Ţara care intră în cea mai gravă recesiune din toate timpurile din cauza pandemiei de Covid
Ţara care intră în cea mai gravă recesiune din toate timpurile din cauza pandemiei de Covid

Economia Singapore s-a contractat cu 5,8% în 2020, comparativ cu anul precedent, conform Ministerului Comerţului şi Industriei, citat de CNBC. 

Rezultatul este mai bun decât prognoza oficială care anticipa o contracţie anuală între 6% şi 6,5%, dar este în acelaşi timp cea mai gravă recesiune pe care economia a traversat-o.

În ultimul trimestru al anului trecut, economia din Singapore a scăzut cu 3,8% comparativ cu anul pecedent, o îmbunătăţire faţă de contracţia revizuită de 5,6% de la an la an în trimestrul trei, a spus ministerul.

Economia din Singapore, dependentă de comerţ, a fost lovită de o scădere a activităţii anul trecut, deoarece ţările au impus la nivel măsuri de blocare pentru a încetini răspândirea Covid-19.

Conform estimărilor oficiale, industriile producătoare de mărfuri au crescut cu 3,3% comparativ cu anul precedent, producţia crescînd cu 9,5% de la an la an; sectorul construcţiilor a înregistrat al patrulea trimestru consecutiv de contracţie, dar scăderea de 28,5% de la un an la altul a fost mai bună decât cea a trimestrului anterior.