Sergiu Oprescu preia preşedinţia holdingului care adminstrează Grupul Alpha Bank

Sergiu Oprescu, preşedintele executiv al Alpha Bank România, a fost numit preşedintele holdingului care adminstrează reţeaua internaţională de bănci a Grupului Alpha Bank din Grecia. În acest holding sunt incluse Alpha Bank România, Alpha Bank Cipru şi Alpha Bank Albania.Holdingul este deţinut 100% de Grupul Alpha Bank Grecia.“Acest transfer consolidează şi mai mult structura de guvernanţă corporativă exitentă pentru companiile internaţionale ale Grupului, care rămân în continuare sub supravegherea lui Sergiu Oprescu, în calitate de preşedinte al noului holding şi director general al reţelei internaţionale a Grupului Alpha Bank”, a anunţat joi dimineaţă Alpha Bank. Transferul realizat la nivelul companiilor Alpha Bank a fost finalizat cu succes şi se anticipează că acest proiect iniţiat aproximativ acum doi ani, va avea o contribuţie substanţială la creşterea valorii Grupului şi astfel la creşterea valorii pent

Sergiu Oprescu preia preşedinţia holdingului care adminstrează Grupul Alpha Bank

Sergiu Oprescu, preşedintele executiv al Alpha Bank România, a fost numit preşedintele holdingului care adminstrează reţeaua internaţională de bănci a Grupului Alpha Bank din Grecia.

Sergiu Oprescu preia preşedinţia holdingului care adminstrează Grupul Alpha Bank

În acest holding sunt incluse Alpha Bank România, Alpha Bank Cipru şi Alpha Bank Albania.

Holdingul este deţinut 100% de Grupul Alpha Bank Grecia.

“Acest transfer consolidează şi mai mult structura de guvernanţă corporativă exitentă pentru companiile internaţionale ale Grupului, care rămân în continuare sub supravegherea lui Sergiu Oprescu, în calitate de preşedinte al noului holding şi director general al reţelei internaţionale a Grupului Alpha Bank”, a anunţat joi dimineaţă Alpha Bank.

Transferul realizat la nivelul companiilor Alpha Bank a fost finalizat cu succes şi se anticipează că acest proiect iniţiat aproximativ acum doi ani, va avea o contribuţie substanţială la creşterea valorii Grupului şi astfel la creşterea valorii pentru acţionarii băncii, menţionează Alpha Bank.

Sergiu Oprescu are 56 de ani şi a început să lucreze pentru Alpha Bank Grecia la începutul anilor 90, întâi la societatea de Investement Banking şi brokeraj şi apoi la bancă. A devenit CEO al Alpha Bank România în anul 2007. În prezent, Sergiu Oprescu deţine şi funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Asociaţiei Române a Băncilor. El este absolvent al Facultăţii de Aeronautică din cadrul Universitatea din Colorado şi a urmat mai mulet programe executive la Harvard Business School, Stanford şi London Business School.

Alpha Bank Grecia este primul grup bancar extern care a deschis o bancă în România după 90, respectiv Banca Bucureşti 1994-1995.