Germania ia în calcul restricţii drastice de intrare în ţară pentru a opri răspândirea Covid

Guvernul german discută despre reducerea spre zero a numărului de zboruri care ajung în ţarp, în încercarea de a preveni răspândirea noilor variante ale coronavirusului. Declaraţia aparţine ministrului de Interne Horst Seehofer pentru ziarul Bild.Alte măsuri luate în considerare sunt închiderea frontierelor către regiunile în care noile tulpinile sunt mai răspândite. Conform Bild, cancelarul Angela Merkel i-a cerut lui Seehofer să examineze modalităţile prin care se poate reduce rata de infectare cu noile tulpini.„Riscul pe care îl prezintă aceste mutaţii ne cere să luăm în considerare chiar şi măsuri drastice", a spus Seehofer: „Acestea includ controale mai stricte la frontieră, în special la frontierele cu regiunile cu risc ridicat, dar şi o reducere a traficului aerian către Germania până la aproape zero, aşa cum face Israelul”.

Germania ia în calcul restricţii drastice de intrare în ţară pentru a opri răspândirea Covid

Guvernul german discută despre reducerea spre zero a numărului de zboruri care ajung în ţarp, în încercarea de a preveni răspândirea noilor variante ale coronavirusului.

Germania ia în calcul restricţii drastice de intrare în ţară pentru a opri răspândirea Covid

Declaraţia aparţine ministrului de Interne Horst Seehofer pentru ziarul Bild.

Alte măsuri luate în considerare sunt închiderea frontierelor către regiunile în care noile tulpinile sunt mai răspândite.

Conform Bild, cancelarul Angela Merkel i-a cerut lui Seehofer să examineze modalităţile prin care se poate reduce rata de infectare cu noile tulpini.

„Riscul pe care îl prezintă aceste mutaţii ne cere să luăm în considerare chiar şi măsuri drastice", a spus Seehofer: „Acestea includ controale mai stricte la frontieră, în special la frontierele cu regiunile cu risc ridicat, dar şi o reducere a traficului aerian către Germania până la aproape zero, aşa cum face Israelul”.