Exprimarea unor puncte de vedere e firească, dar continuarea e păguboasă

Emil Boc susţine că până la un punct exprimarea unor puncte de vedere în cadrul PNL e firească, dar continuarea acestei practici este păguboasă. Declaraţia a fost făcută în contextul în care mai mulţi lideri ai formaţiunii au cerut demisia lui Ludovic Orban.„PNL e un partid viu, dinamic şi până la un punct acest lucru e firesc. Cele exprimate de colegii mei au reprezentat puncte de vedere din interior exprimate acum în exterior şi eu consider că până la un punct precizarea acestor lucruri este firească, dar continuarea acestor lucruri mi se pare nefirească, păguboasă”, a declarat marţi Emil Boc, primarul oraşului Cluj-Napoca.Acesta crede că dezbaterile trebuie să rămână acum în interiorul partidului până la congresul PNL din acest an. „Dezbaterea trebuie să rămână de aici înainte în partid, vom avea un congres care va fi organizat potrivit statului, sper să fie o competiţie între programe politice şi nu între persoane, pentru că PNL de programe politice are nevoie, care să

Exprimarea unor puncte de vedere e firească, dar continuarea e păguboasă

Emil Boc susţine că până la un punct exprimarea unor puncte de vedere în cadrul PNL e firească, dar continuarea acestei practici este păguboasă. Declaraţia a fost făcută în contextul în care mai mulţi lideri ai formaţiunii au cerut demisia lui Ludovic Orban.

„PNL e un partid viu, dinamic şi până la un punct acest lucru e firesc. Cele exprimate de colegii mei au reprezentat puncte de vedere din interior exprimate acum în exterior şi eu consider că până la un punct precizarea acestor lucruri este firească, dar continuarea acestor lucruri mi se pare nefirească, păguboasă”, a declarat marţi Emil Boc, primarul oraşului Cluj-Napoca.

Acesta crede că dezbaterile trebuie să rămână acum în interiorul partidului până la congresul PNL din acest an.

„Dezbaterea trebuie să rămână de aici înainte în partid, vom avea un congres care va fi organizat potrivit statului, sper să fie o competiţie între programe politice şi nu între persoane, pentru că PNL de programe politice are nevoie, care să fie susţinute de persoane credibile. Cred că PNL are nevoie şi de Rareş Bogdan, şi de Ludovic Orban, şi de Robert Sighiartău, de toţi avem nevoie pentru că toţi formăm o echipă, iar cei care vor merge la congres vor stabili locul fiecăruia, după programul şi proiectul politic pe care îl susţine”, a mai spus Boc, care a precizat că nu are nicio funcţie şi nu doreşte nicio funcţie în PNL.

Ludovic Orban trebuie să plece de la conducerea PNL, pentru că a condus discreţionar partidul, iar în interiorul formaţiunii există o grupare reformistă care îşi doreşte primenirea PNL, a spus luni secratrul general al PNL, Robert Sighiartău.

Întrebat marţi de jurnalişti dacă îşi va da demisia, după ce Rareş Bogdan a spus, la Aleph News, că Ludovic Orban a eşuat în calitatea de preşedinte al formaţiunii liberale şi că „i s-a umflat capul”, preşedintele PNL a răspuns: „Mi s-a mai pus această întrebare şi v-am dat răspunul la această întrebare. Preşedintele PNL este ales de congres, PNL a avut un congres în 2017 şi va avea un congres în cursul acestui an. Până la acest congres eu sunt preşedinte, dacă mă voi hotărî să candidez pentru un nou mandat voi anunţa public acest lucru”.