Elveţienii de la Miniclip devin acţionari majoritari la Green Horse Games, producător de jocuri lansat în 2013 de George Lemnaru

Miniclip, companie elveţiană din industria de jocuri mobile, a devenit acţionar majoritar la Green Horse Games, firmă fondată în 2013 de George Lemnaru, tranzacţia marcând intrarea pe piaţa de gaming din România. Miniclip, companie elveţiană din industria de jocuri mobile, a devenit acţionar majoritar la Green Horse Games, firmă fondată în 2013 de George Lemnaru, tranzacţia marcând intrarea pe piaţa de gaming din România. Green Horse Games este studioul care a dezvoltat jocul Football Rivals.  “Green Horse Games are misiunea, declarată de mult timp, de a dezvolta jocuri bazate pe comunitate care ajung să conecteze oameni din întreaga lume. Ne bucurăm să avem Miniclip ca investitor strategic, este o perioadă extraordinară atât pentru noi, cât şi pentru industria de gaming din România, aflată în continuă dezvoltare. Noi, ca echipă, suntem foarte încântaţi să avem ocazia de a lucra îndeaproape cu colegii noştri de la Miniclip, pentru a crea împreună jocuri excepţionale”, a declarant Ge

Elveţienii de la Miniclip devin acţionari majoritari la Green Horse Games, producător de jocuri lansat în 2013 de George Lemnaru

Miniclip, companie elveţiană din industria de jocuri mobile, a devenit acţionar majoritar la Green Horse Games, firmă fondată în 2013 de George Lemnaru, tranzacţia marcând intrarea pe piaţa de gaming din România.

Miniclip, companie elveţiană din industria de jocuri mobile, a devenit acţionar majoritar la Green Horse Games, firmă fondată în 2013 de George Lemnaru, tranzacţia marcând intrarea pe piaţa de gaming din România.

Green Horse Games este studioul care a dezvoltat jocul Football Rivals.

 “Green Horse Games are misiunea, declarată de mult timp, de a dezvolta jocuri bazate pe comunitate care ajung să conecteze oameni din întreaga lume. Ne bucurăm să avem Miniclip ca investitor strategic, este o perioadă extraordinară atât pentru noi, cât şi pentru industria de gaming din România, aflată în continuă dezvoltare. Noi, ca echipă, suntem foarte încântaţi să avem ocazia de a lucra îndeaproape cu colegii noştri de la Miniclip, pentru a crea împreună jocuri excepţionale”, a declarant George Lemnaru, CEO al Green Horse Games.

Fondată în 2001, Miniclip a crescut puternic la nivel global având, în prezent, o audienţă în peste 195 de ţări de pe şase continente. Miniclip a dezvoltat un portofoliu de peste 60 de jocuri mobile, precum 8 Ball Pool™, Golf Battle™, Football Strike™ şi Agar.io™ au avut peste 2 miliarde de descărcări.

În aprilie 2020, Miniclip avea peste 50 de milioane de jucători activi zilnic, la nivel global.

„Profit de această ocazie pentru a mulţumi investitorilor şi susţinătorilor noştri care se retrag acum din companie, odată cu această tranzacţie. Au avut un rol esenţial în succesul nostru de până acum şi, fără ei, nu am fi putut ajunge în acest punct”, a completat Lemnaru.

În februarie 2015, Miniclip a primit o investiţie majoritară din partea Tencent, una dintre cele mai mari companii de tehnologie din lume şi cel mai mare publisher de jocuri la nivel global.

“Suntem încântaţi să avem oportunitatea de a lucra alături de George, cu Alexandru Stroe, cofondator, şi cu minunata echipă Green Horse Games. Le-am admirat munca de departe, de mult timp, şi suntem foarte încântaţi de oportunităţile pe care le oferă acest nou parteneriat.”, a spus Jurgen Post, CEO al Miniclip.