Ce spune preşedintele Iohannis despre cazul Alexe

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, cu privire la cazul fostului ministru Costel Alexe, că persoanele urmărite penal „nu au ce căuta în funcţii publice”. „Sincer, eu cred ca această discuţie trebuia să aibă loc de mult şi să fie mult mai scurtă. Eu am spus dintotdeauna că persoanele urmărite penal, sau cum le-am spus penali, nu au ce căuta în funcţii publice. Nu ştiu dacă PNL trebuia să discute mai repede sau mai încet despre aceste chestiuni, însă dacă domnul Alexe va fi cercetat penal atunci cu siguranţă eu m-aş aştepta cel puţin să se autosuspende din funcţiile pe care le deţine, până când se clarifică cu siguranţă aceste aspecte”, a declarat Klaus Iohannis. Întrebat dacă PNL ar trebui să îi retragă sprijinul, şeful statului a răspuns: „Se poate teoretic, dar e o decizie de partid, în care nu m-aş amesteca”.DNA a anunţat săptămâna trecută că a început urmărirea penală faţă de Costel Alexe. Fostul m

Ce spune preşedintele Iohannis despre cazul Alexe

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, cu privire la cazul fostului ministru Costel Alexe, că persoanele urmărite penal „nu au ce căuta în funcţii publice”.

Ce spune preşedintele Iohannis despre cazul Alexe

„Sincer, eu cred ca această discuţie trebuia să aibă loc de mult şi să fie mult mai scurtă. Eu am spus dintotdeauna că persoanele urmărite penal, sau cum le-am spus penali, nu au ce căuta în funcţii publice. Nu ştiu dacă PNL trebuia să discute mai repede sau mai încet despre aceste chestiuni, însă dacă domnul Alexe va fi cercetat penal atunci cu siguranţă eu m-aş aştepta cel puţin să se autosuspende din funcţiile pe care le deţine, până când se clarifică cu siguranţă aceste aspecte”, a declarat Klaus Iohannis.

Întrebat dacă PNL ar trebui să îi retragă sprijinul, şeful statului a răspuns: „Se poate teoretic, dar e o decizie de partid, în care nu m-aş amesteca”.

DNA a anunţat săptămâna trecută că a început urmărirea penală faţă de Costel Alexe. Fostul ministru e suspectat că a cerut şi primit 22 de tone de tablă în valoare de 103.000 lei. Tabla provenea de la un depozit neînchis, pentru care România a fost condamnată la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.